In een coaching traject
staat bij mij voorop dat elke situatie en elke gebeurtenis zin en diepere betekenis heeft. (zowel op persoonlijk als op organisatie niveau)

De essentie van coaching komt neer op het stellen van diepe vragen naar de kern of het zijnsniveau, waardoor duidelijk wordt wat precies
de waarden
zijn van waaruit je wilt kiezen en handelen.
Handelen vanuit jouw waarden zorgt dat je niet hoeft terug te vallen op vroegere ervaringen, die overspoelende emoties of andere terugkerende patronen oproepen. Werken van uit je authentieke waarden helpt nieuw passend gedrag te ontwikkelen.
Er zit veel meer in ons dan we denken, we mogen terug leren naar onze essentie te gaan. Het idee hierachter is dat de energie van mensen, die nu op gaat aan patronen, valkuilen en negatieve gedachten, beter gericht wordt .
Mijn stijl van coaching werkt bevrijdend, geeft autonomie en vrijheid aan de mensen, die daardoor ook werkelijk hun eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen.

Dit concept reikt ook tot diep in de organisatie en is niet alleen maar een  aangelegenheid van de top van een organisatie.
Het is net als het DNA in alle cellen van het lichaam die een grotere autonomie en vrijheid mogelijk maakt, terwijl de identiteit in stand blijft. Het blijkt steeds weer dat een organisatie gebaat is bij optimale autonomie van haar medewerkers.
Door eerst de mensen in de organisatie te laten veranderen, wordt vanzelf de verandering van de organisatie veroorzaakt.

Vragen om een coaching traject aan te gaan zijn bijvoorbeeld:

- Wie ben ik?  Wat zijn mijn innerlijke drijfveren, wat is mijn persoonlijke   missie?
- Wat kan ik?  Wat zijn mijn talenten, valkuilen en bewuste en   onbewuste kanten?
- Waarin ben ik bekwaam en onbekwaam?
- Wat wil ik? Wat zijn mijn kwaliteiten?
- Wat vind ik écht belangrijk? En doe ik dit ook?
- Hoe kan ik bijdragen aan de teamspirit in de organisatie?
- Hoe maak ik keuzes?
- Hoe ga ik om met mijn grenzen en die van anderen?
- Past mijn relatie of werk nog bij mij?
- Hoe ga ik om met veranderingen?
- Waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe?
- Hoe krijg ik meer energie?

Door een coaching traject krijgt u zelfinzicht, wordt u zich bewust van hinderlijke overtuigingen en patronen, krijgt u meer zelfvertrouwen, leert u kiezen en kunt u doelen helder krijgen en bereiken.


 
         
  © 2010 - Ontwerp: Leuk'R-